НАСА ще направи втори опит да изстреля своята лунна ракета Артемис -

...
НАСА ще направи втори опит да изстреля своята лунна ракета Артемис -
Коментари Харесай

НАСА ще направи втори опит да изстреля днес "Артемис" към Луната

НАСА ще направи втори опит да изстреля своята лунна ракета " Артемис - 1 "  днес, 3 септември. Проблеми с горивото и един от моторите отложиха първият стадий от задачата на 29 август.

Първия стадий от задачата " Артемис " включва изстрелване на свръхтежката ракета притежател Space Launch System (SLS), която извежда космическия транспортен съд " Orion " отвън земната орбита. След като капсулата се отдели, тя ще лети 42 дни, 3 часа и 20 минути като 6 дни ще бъде в ретроградна орбита към Луната. Накрая ще се приводни в Тихия океан. В този първи стадий на борда на " Орион " няма да има хора. 

" Часът на изстрелване от стартовата площадка за опит в събота ще бъде 14:17 ч. EDT (21:17 българско време) ", обяви Майк Сарафин, началник на задачата " Артемис " на НАСА, на конференция във вторник. Служителите на НАСА допълват, че в случай че ракетата не излети в събота, друго изстрелване може да бъде планувано още 48 часа по-късно.

НАСА преглежда този полет като първата от три задачи, които ще бъдат жизненоважен тест за хардуера, софтуера и наземните системи, предопределени един ден да транспортират първите хора до Марс и оттатък него.

Програмата е кръстена на гръцката богиня Артемида, която е сестра близначка на господ Аполон (мисията " Аполо " е кръстена на този гръцки господ на светлината и изкуствата). " Артемис 1 " ще бъде последван от " Артемис 2 " и " Артемис 3 " надлежно през 2024 година и 2025/2026 година Артемис 2 ще извърши същото пътешестване като Артемис 1, само че с четиричленен екипаж, а Артемис 3 ще доведе първия цветнокож човек и първата жена на Луната още през 2025 година на южния полюс на Луната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР